dinsdag 29 september 2015

Opname

kwart over zeven op dinsdagochtend, hoor ik een stem die zachtjes aan me vraagt; "Mevrouw? Moet u nog op de badkamer zijn?"
Het avontuur van S5 in het AZM (of te wel UMC zoals het tegenwoordig officieel heet) is al bezig, we zijn al op dag 2 beland.
En hier zit je dan, naast n slapende S5, gedoucht, bedje al netjes opgeruimd, met n handdoek op je hoofd voor je natte haren, terwijl je je realiseert dat je waarschijnlijk je borstel bent vergeten....
Ach ja.. kleinigheidjes hou je toch ;)

De eerste dag zijn we goed doorgekomen. Tja, was denk ik ook niet zo moeilijk. Er was nog niets aan de hand, alles is nog nieuw en spannend, en S5 stond al een paar dagen te popelen!
s'Morgens zijn ze gewoon, zoals het een normale maandag betaamd, naar school gegaan. S5 had 2 zakken vol spulletjes mee; een doktersjas, stethoscoop, 2 spuitjes, haarnetjes, handschoenen, operatiehemd, mondkapjes, schrobborsteltje, noem maar op. Hiermee heeft hij in de kring op school uitleg gegeven over het hoe en wat, en het zouden de kleuters natuurlijk niet zijn, als er niet een leuk rollenspelletje uitkwam. Er waren al meteen een aantal dokters, verplegers, patiënten, en ouders beschikbaar, terwijl S5 erbij stond en uitleg gaf.
Om 11:30 zijn we hem komen halen (een half uurtje vroeger dan normaal, in overleg met school natuurlijk). Er volgde nog een groepsknuffel, uitgebreid gezwaai en toegezonden kushandjes en toen was het op naar groep 5 om hier T8 ook op te halen. Samen naar huis voor een heel uitgebreide lunch. Het was tenslotte de laatste keer voor een week dat we bij elkaar zouden zitten om te eten. Er waren pistoletjes, allerlei soorten croissants, kaasbroodjes, lekker beleg, en zelfs poffertjes! We hebben met z'n vieren heerlijk gesmuld, waarna het alweer snel tijd werd om T8 (weer een half uurtje eerder) naar school te brengen. Nog een laatste stevige groepsknuffel, gezwaai en gekus, en toen was het tijd om naar Maastricht te gaan.
Sem vroeg toen we het dorp nog niet uit waren; "zijn we er al? Is het nog ver? wat duurt dat lang"....

Toen we ons om 13:30 uur meldde op de kinderafdeling, was het wel te merken dat S5 het allemaal heel spannend vond. er kwam bijna geen woord meer uit, alleen wat gefluister. Gelukkig kwam ons al snel een leuke verpleegster halen, voor de opname. Sem vond het reuze interessant allemaal, en vroeg honderduit. Na de standaard onderzoekjes van gewicht (22,9  kg), lengte (113 cm), bloeddruk en temperatuur, gingen we dan (eindelijk volgens Sem) naar zijn kamer. Helemaal achterin de gang, in een super grote kamer (4 persoons, maar er liggen er maar 2) heeft hij dan een bed bij het raam. Een bed dat versteld kan worden met knopjes, dat al meteen het eerste half uur overuren maakte ;)
Ook alle knopjes, belletjes, touwtjes en stekkertjes werden onderzocht, bevraagd en uitgeprobeerd. Ook werd de afdeling even verkend, en bij terugkomst op de kamer, waren er 2 tv mensen opnames aan het maken bij de kamergenoot van S5. Dat was wel heel interessant! Dat wilde S5 ook wel!
F ging, nadat hij zag dat S5 wel gesetteld was, terug naar huis, om daar T8 op te halen, die inmiddels al langzaam uit school kwam. Hij was nog niet weg, of daar kwam het pedagogisch team S5 voorbereiden, waarbij S5 liet zien, dat hij eigenlijk al heel veel dingetjes wist! En toen zij weg waren, werd S5 geïnterviewd voor Bert Buis (de kinderziekenhuisomroep) over zijn fantasiedier. Woensdag komt hij in de live uitzending, waar hij misschien ook nog bij mag zijn (met bed en al), dat ligt er een beetje aan, hoe hij zich voelt.
Vervolgens kwamen de kinderartsen en de uroloog langs om even alles door te bespreken van de operatie. Hij is als laatste/derde aan de beurt, waardoor er geen enkele tijdsdruk of haast op de arts ligt. De planning is dat dit rond 11 uur zal zijn.
Ondertussen was het 16:00 uur... had S5 al een paar keer gevraagd of het al bijna avond was, en kwamen F en T8 ook nog even n uurtje kijken. T8 moet toch weten hoe de kamer en alles eruit zien bij S5! Nou, die werd wel goedgekeurd, vooral ook de koffie en thee automaat!

Aangezien het voor T8 toch ook belangrijk is om toch ook n beetje een normaal ritme te hebben qua eten en slapen, (maar dat er deze week toch een beetje bij inschiet), was het bezoek maar van korte duur, en bleven we, na vele kusjes en knuffels, alleen achter. Het eten voor S5 was inmiddels ook gearriveerd, wat helaas qua groente niet zo in de smaak viel. Het koste dus behoorlijk wat tijd en moeite voordat de aardappeltjes en het vlees dan toch eindelijk op waren. Ach ja, zo krijg je weer n uurtje om :)
Na het eten was het tijd voor het bad!!! Ja, je leest het goed! Aangezien S5 dadelijk een aantal dagen niet mag douchen, en een aantal weken niet mag zwemmen, hebben we het er gisteravond even flink van genomen en is meneer lekker in een super groot bad geweest met veel schuim! Even lekker spetteren! Dat mam daarna de hele badkamer kon dweilen, mag de pret niet drukken! haha. Scheelt alweer wat tijd :p
Na het bad tijd voor het jeugdjournaal (klokhuis hadden we gemist), en nog even door een leeg ziekenhuis dwalen. Wat zijn de speeltoestellen bij de poli's toch leuk, als je de enige bent! Even lekker uitleven dus. Mam vind (bijna) alles prima, want nu kan het nog lekker, en S5 vind dat bed zo leuk, dat hij er eigenlijk nu al iets te veel in ligt, naar mam's zin.
Om 20:00 uur dan nog even skypen met T8 en papa, om elkaar goede nacht te wensen, en dan proberen om te slapen op een vreemde kamer, met vreemde geluiden en vreemde mensen om je heen. Het heeft S5 maar een uurtje geduurd, voordat hij dan toch lekker in slaap viel. :)

Al met al een druk dagje... Tja, voor je rust moet je natuurlijk niet in het ziekenhuis zijn ;)
Spannend wat vandaag gaat brengen.. maar dat lezen jullie wel weer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten